Geen producten (0)

Chocolade Pecannoten Cupcakes Funbakings

Ingrediënten: 

  • 500 gram cupcakemix FunCakes
  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 5 eieren (250 gram) op kamertemperatuur
  • Goede handvol gehakte pecannoten
  • Scheutje vanille extract
  • 25 gram cacaopoeder

 

Bakmateriaal: 

Chocolade Pecannoten Cupcakes

Dol op chocolade en pecannoten? Maak dan deze heerlijke Chocolade Pecannoten Cupcakes eens. Vrijdag heb ik deze gemaakt en ze zijn echt superlekker geworden. En helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken šŸ˜Š Het recept deel ik graag met je.

 

 

Bereiding:

  • Doe de cupcakemix, eieren en de roomboter in de standmixer en mix dit op lage snelheid in 4 minuten tot een glad beslag (of in een gewone beslagkom met de handmixer)
  • Voeg hier het vanille extract en de cacaopoeder aan toe
  • Haal de kom van de standmixer en ga met de pannenlikker nog een keer goed door de kom.
  • Hak de pecannoten en spatel deze door het beslag. Bewaar nog een paar hele pecannoten voor bovenop de cupcake
  • Vul de cupcake papiertjes met het beslag tot ongeveer 2/3. Plaats bovenop nog 1 a 2 hele pecannoten
  • Zet de cupcake bakvorm in je voorverwarmde oven en bak de cupcakes op 160 graden ongeveer 20-25 minuten.
  • Check of ze gaar zijn met een houten sateprikker. Komt deze er schoon uit dan zijn ze gaar. Zit er echter nog wat beslag aan doe ze dan nog een paar minuten in de oven totdat de prikker er schoon uitkomt.
  • Haal de cupcakes uit de bakvorm en laat ze afkoelen op een taartrooster.

 

 

Wij zijn uiteraard reuzebenieuwd naar jouw baksels! Deel je baksel op Instagram of Facebook #funbakings.

 

 

 

BON APETIT!

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.